Lýsing

Floksting 2018 verður 6. & 7. apríl í Tekniska skúla í Klaksvík

Saman kring landið alt

um eina frælsa tjóð og einar javnar og skapandi Føroyar

 

Floksting Tjóðveldis verður hildið í Klaksvík næsta vikuskifti

 

Íslendski forsætisráðharrin Katrín Jakobsdóttir vitjar í Føroyum í sambandi við floksting Tjóðveldis, har hon verður gestarøðari.
Floksting Tjóðveldis 2018 verður í Tekniska skúla í Klaksvík fríggjadagin 6. og leygardagin 7. apríl undir heitinum “Saman kring landið alt – um eina frælsa tjóð og einar javnar og skapandi Føroyar”.

 

Á flokstinginum verða øll tey týðandi málini, sum eru knýtt at høvuðsheitinum umrødd og viðgjørd. Hesi mál snúgva seg m.a. um burðardygd, náttúru og umhvørvi, frælsi, loysing, danska blokkin, størri ábyrgd og virðing fyri politisku skipanini, stovnsrøkt, betri heilsuverk, almennaverk og skúlaverk, umframt ein munagóðan økismenningarpolitikk, bert fyri at nevna nøkur av evnunum.

 

Fyrsti flokstingsdagur

Flokstingið byrjar kl. 19 fríggjakvøldið, tá Petur í Gong aðalstjórnarformaður setir tingið.  Síðan verður mentanarligt tiltak, sum Steintór Rasmussen skipar fyri.

 

Kl. 19.30 verður flokstingið skipað við tingformanni og tingskrivara, og sum siður er verður yvirlýsingartoymi valt.

 

Á skránni fríggjakvøldið er framløga av roknskapi, umrøða av innkomnum málum og atkvøðugreiðsla. Fríggjakvøldið endar við vali av starvsnevnd, grannskoðarum og tiltakslimum.

 

Annar flokstingsdagur

Flokstingið byrjar leygarmorgunin kl. 8.30 við morgunmati. Kl. 9.30 verður formansfrágreiðing, og eftir formansfrágreiðingina verður politiskt orðaskifti um formansfrágreiðingina og politisku mál floksins.

 

Eftir matarsteðgin á middegi leygardagin, kl. 13.15, fer Katrín Jakobsdóttir, forsætisráðharri Íslands, at halda gestarøðu á flokstinginum.  Eisini luttekur Steingrímur J. Sigfússon, forseti Altingsins á flokstinginum.
Tað hevur í mong ár verðir fastur táttur, at íslendskir tinglimir frá teimum vinstru grønu vitja á árliga flokstingi Tjóðveldis. Somuleiðis vitja føroyskir tinglimir í Íslandi, tá systurflokkur Tjóðveldis í Íslandi hevur ársfund.

 

Landsstýrisfólk og tingmanning leggja fram

Eftir gestarøðuna hjá Katríni verður tiltak, har landsstýrisfólk og tingfólk floksins fara at greiða frá teimum málum, ið tey arbeiða við, nú valskeiðið er farið at lækka, og teimum møguleikum, ið eru fyri at røkka á mál, sum ætlað.

 

Eftir framløgurnar hjá landsstýrisfólkunum og tingfólkum floksins, verður politiska orðaskiftið tikið uppaftur. Tá orðaskiftið er liðugt verður frágreiðing frá Unga Tjóðveldi, áðrenn yvirlýsing frá flokstinginum verður kunngjørd.

 

Stroyming

Annar flokstingsdagur verður stroymdur, og til ber at síggja stroymingina á heimasíðuni hjá Tjóðveldi, tjodveldi.fo og á fjurtandi.fo. Byrjað verður at stroyma kl. 9.30 leygarmorgunin, tá Høgni Hoydal floksformaður heldur formansfrágreiðingina.

 

Veitsla

Um kvøldið verður veitsla fyri øllum tjóðveldishugaðum. Tekning til veitsluna kann gerast hjá Mildrid, telefon 504606 og Lone, telefon 592424, ella umvegis teldupost: lone.hoeg.bejer@altfyrieitt.fo. Kostnaðurin er 270 krónur og kann gjaldast á konto 9865-100.268.0 í Norðoya Sparikassa.

 

Deil hesa grein umvegis
468 ad