Forsídubreddi

Tjóðveldi stuðlar fólkinum og fólkaatkvøðuni í Katalonia

Tjóðveldi stuðlar fólkinum og fólkaatkvøðuni í Katalonia

Tjóðveldi hevur í dag sent stuðulsskriv til formannin í katalanska tinginum, har flokkurin veitir sín fulla stuðul til sjálvsavgerðarrættin hjá katalanska fólkinum at gera av at skipa seg sum sjálvstøðuga tjóð. Samstundis átalar Tjóðveldi framferðina royndirnar at forða katalanska fólkinum at fremja sína egnu avgerð um framtíðarstøðuna.

Skrivið er soljóðandi:

Tjóðveldi – The Independence Party of The Faroe Islands – hereby would like to express our full support to the right to self-determination for the Catalonian People and the right to freely decide upon their own future in the referendum on independence.

We firmly state that according to international law all peoples have the right to self-determination. We have noted and we express our admiration for the peaceful and democratic planning of the process towards the referendum with the respect of all parties and views.

It is therefore with deep regret and concern that we have also noted the actions of force that are trying to stop the democratic decision of the Catalonian people. We condemn these actions and call for all parties to respect and support the democratic process.

We send our best wishes to the people of Catalonia on your road to freedom and democracy.

On behalf of Tjóðveldi

Høgni Hoydal

Chairman

 

Deil hesa grein umvegis
468 ad